Om funktionell träning

Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. Det är en del av vår design. Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i ett funktionellt träningspass.

Träningen är väldigt effektiv och rolig! Vi styrketränar, tekniktränar, tränar vår rörlighet och jobbar med pulsen. Vid pulsträning utförs övningarna mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt eller under en given tid där du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se dina framsteg och tävla mot dig själv.

Hos oss är det till skillnad från ett vanligt gym alltid en coach på plats, vars uppgift är att se till att just du utför dina övningar korrekt för att undvika skador, hjälpa dig med anpassning efter dina eventuella skador eller begränsningar och se till att du får bästa möjliga träning utefter din förmåga. Som personlig träning i grupp.

Variation är nyckeln till både resultat och kontinuitet, man blir aldrig fullärd – det finns alltid fler gymnastiska rörelser lära eller tyngre vikter att lyfta.

När man ser och känner resultatet av detta är det svårt att sluta. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m. Alla pass och övningar går att anpassa helt efter din förmåga.

Hos oss finner du en härlig gemenskap, vilket vi tror beror på den stora blandningen av alla underbara människor, barn, ungdomar,småbarnsföräldrar, medelålders och pensionärer. Det spelar alltså ingen roll om du är ung eller gammal, stor eller liten, vältränad eller otränad. Funktionell träning är något som vi ALLA kan utföra och ha nytta av. Hos oss strävar vi efter långsiktiga resultat och för att ge dig byggstenarna för Din framtida hälsa.